Ieder kind telt
 Welkom in groep 1/2 A


Lennox, Bart, Lieke, Puck, Lynn D B, Cato, Victoria, Luca, Lynn v.d. H, Aydin, Saar, Tim, Gijs, Isabella, Sam, Pien, Eva, Saskia, Juf Margriet en Juf Yvonne heten u welkom op de pagina van groep 1/2 A.
 
 
Project ''ziek zijn''
 
Tijdens ons project “ziek zijn” kregen we bezoek van een echte fysiotherapeut in onze groep. De vader van Sam heeft ons van alles verteld over de spieren en gewrichten. De kinderen vonden het heel interessant om te bekijken en te voelen waar alle botten voor dienen. Er werden veel vragen gesteld. Ook kregen we bezoek van een doktersassistente van het ziekenhuis. De moeder van Tim kwam ons vertellen over haar werk. Ze had een heel mooi groot boek meegenomen ‘’Jumbo Boek van je lijf’’. Hierin wordt via tekeningen aan kinderen uitgelegd wat er allemaal in je lichaam gebeurt.
Als afsluiting van ons project mochten we een bezoekje brengen aan de Huisartsenpraktijk van Dr. Dekker. De dokter heeft ons van alles verteld en laten zien. We vonden het allemaal heel erg leuk en leerzaam! In de klas hebben we natuurlijk ook gewerkt over het thema: “ziek zijn “.
 
                                                                Klik hier voor meer foto's.
 


Op naar een mooi 2017


Klik hier voor meer foto's.

Kerst 2016

Een impressie van de weken vóór de kerstvakantie.


Klik hier voor meer foto's.


Sinterklaasfeest
Wat is het toch altijd een leuke, spannende tijd als Sinterklaas weer in het land is. We zingen Sinterklaasliedjes. We knippen zakken met cadeautjes uit folders en plakken het op, zodat de Sint het verlanglijstje weet voor Pakjesavond.
We knutselen een stoomboot en maken leuke Sinterklaasjes en pietjes. Rijmen en pepernoten tellen hoort er natuurlijk ook bij en dat kunnen we heel goed. Pepernoten opeten is het allerleukste. Je schoen mag op school gezet worden en dan wachten we vol spanning af of er de volgende dag wat in zit.
De Letterpiet verstopt letters in de school. Al die letters vormen samen een mooie zin op de wand van de speelzaal. De letter S kunnen we niet vinden. Letterpiet is de letter kwijt. Gelukkig komt het toch nog goed. De bakkersjongen heeft geholpen en de letter wordt op 5 december op school gebracht.
Natuurlijk krijgen we een mooi cadeau : een prachtige knikkerbaan.

Dank je wel, Sinterklaas! Tot volgend jaar!
 
 


Kinderboekenweek 2016: Voor altijd jong.
Wat een verrassing was het, toen afgelopen dinsdag 11 oktober twee ‘echte oma’s’ in de klas op bezoek waren. Ze kwamen niet zomaar om te kijken, maar gingen samen met de kinderen, een echte ‘oma-appeltaart’ bakken. Vooraf werd er verteld, wat oma’s recept was en welke ingrediënten gebruikt zouden worden. Daarna werden de appeltjes geschild en de rozijnen geweekt. Nu konden de kinderen zelf aan de slag met het maken van het deeg. Het was leuk om te rollen, te kneden en soms stiekem te snoepen. Tot slot werd de springvorm bekleed en mochten de kinderen om de beurt helpen om de vulling erin te doen. De kaneel maakte het extra lekker. De bakmoeders zorgden ’s middags voor een heerlijke warme appeltaart uit de oven. Het was nu tijd om echt te proeven. De kinderen hebben gesmuld! Het was een gezellige, leerzame ochtend!


Klik hier voor meer foto's.


Bezoek kinderboekenschrijver
Woensdag 5 oktober is de jaarlijkse Kinderboekenweek weer begonnen! Bij ons kwam de kinderboekenschrijver Mark Janssen op bezoek in de klas.
Voor de kinderen las hij zijn prentenboek “Niets gebeurd” voor. Dit boek gaat over Niek en Saar, die elkaar vertellen wat ze die dag gedaan hebben. Niek deed een handstand, ging zwemmen en zag muizen. Saar plukte een appel, gleed van de glijbaan en zag een blauwe vlinder. Een hele saaie dag. Maar was het echt zo saai?
Mark leerde ons, dat je een saaie dag met een beetje fantasie, toch heel spannend kunt maken. Kijk maar eens even in zijn boek. Niek maakt een handstand op de kop van een olifant, en ging zwemmen in de oceaan tussen reusachtige en piepkleine vissen, en Niek zag wel muizen, maar het waren er wel honderd!
Ook Saar plukte een appel, maar die appel plukte ze vanaf twee opgestapelde olifanten. Zo hoog hing die appel.
Tot slot heeft Mark voor ons nog een hele mooie tekening gemaakt, met zijn handtekening eronder. Deze krijgt natuurlijk een heel mooi plekje bij ons in de klas!
                                      
 
Schoolreis 2016
 



Dot day
Op 15 september deed de Hoffenne voor de eerste keer mee met “International Dot Day”.
Deze dag stond in het teken van het boek “The dot “ van Peter H. Reynolds. Het boekje ‘’De Stip’’ gaat over het meisje Floor. Floor vindt dat ze absoluut niet kan tekenen. Haar juf zegt, dat ze moet beginnen met een stip op het papier te zetten. Dat doet Floor en het lukt! De volgende morgen ziet ze, dat de juf haar stip in een gouden lijst heeft opgehangen. De stip is het begin van een reeks stippentekeningen, die op school tentoongesteld worden!
In de klas zijn we ook aan de slag gegaan, om van een stip iets te maken. En het lukte, ieder op zijn of haar manier.
Ook kregen we van de ouderraadcommissie nog een heerlijk ijsje!
Tot slot zongen en dansten we met elkaar op het schoolplein “The Dot Song”, van Emily Arrow & Peter H. Reynolds.


 
 
Klik hier voor meer foto's. 
 


De Reddingsbrigade in Noordwijk
Afgelopen vrijdag 9 september zijn wij met de twee kleutergroepen naar de Noordwijkse Reddingsbrigade geweest. Het was erg leuk en de kinderen hebben veel geleerd.